2010 m. gegužės 25 d., antradienis

Naujas sezonas – nauji dalykai.

Atrodo visa žemė jau pabudus drifto metu, pagaliau laikas ir mums! Už savaitės pradėsime slystį vienas... du.. trys.... keturi... PENKTĄJĮ kartą! High five! Pusė dešimtmečio įspūdžių, dūmų ir didelio kampo. Neblogai! Kiek padangų sunaikinta, kiek bamperių sulaužyta per tuos sezonus.

OK, judam pirmyn. Pažiūrėkim, ko laukti ir ko tikėtis 2010 – aisiais. Visų pirma, kaip ir įprasta - 4 kovų. Pradėsim Kaune, kur gi daugiau nei Urmo bazėje. Tačiau, nereikia keiktis. Trasa greitesnė ir naujoje vietoje ir žiūrovam smagiau. Taigi, pradžia bus kaip reikalas gera, nes „Urme“ visada karšta.

Toliau iš paskos „eis“ trys kovos, kurių viena bus Šiauliuose, kartodrome. Greičio čia ne tiek daug, bet užtat idealios sąlygos nebijoti mėginti pakasyti varžovui šonus „Tsuiso“ kovose. Žiūrovai tiesiog alpsta nuo tokių vaizdų! Sezono pabaigtuvėms laukiama sostinės Vilniaus „uždarymo“. Info apie šituos reikalus bus vėliau.

Dar viena naujiena ta, kad vėl bus tik viena bendra lyga čempionate. No Street ir No Pro, o visi vienoj krūvoj.

Drifto žmonės

Yra šiokių tokių pasikeitimų kalbant apie drifterius, komandas bei jų bolidus. Čia turbūt įdomiausia dalis ar ne? Taigi pradėkime nuo DK 2009 ir lietuviškos driftingo svajonių komandos – „Drifter.lt“. Buvo trys, dabar tik du, nes K. Petronis aka Nismo susiklosčius tam tikroms su rėmėjais susijusioms aplinkybėms, palieka Timą ir Darių. Tai ne vienintelė naujiena. Kaip jau žinoma, Timas persėda į naują „salotinį“ bolidą – Lexus SC + 2JZ-GTE. Monstras! Jį jau buvo galima išvysti varžybose Baltarusijoje bei treniruotėse Kaune. Kaip įspūdžiai? Darius tuo tarpu lieka ištikimas BMW E34 kėbului. Tačiau viduj tikra 3.0 l 6 cilindrų dviturbė bomba! Ratų išsukimas po važiuoklės modifikacijų Dariaus automobilyje atrodo bus vienas didžiausių! Išvysim Urme! K. Petronis tuo tarpu buria S13 su RB26 varikliu. Ar sulauksim pirmoje kovoje? Vargu... bet sėkmės jam naujam team‘e!

Keliamės į JDM sostinę – Prienus. Drifto kultūros vadas čia yra Ramūnas Brūzga aka Pacman. Iš juodos į labai orginalaus ir besikeičiančio raudono atspalvio spalvos pakeista PS13 šiemet išsiskirs dar ir 375 AG/ 402 Nm bei jau daugelio įvertintu ypač optimistišku ratų iššsukimu. Atrodo, jo šio sezono neoficiali dvikova bus „kieno ratai išsukti daugiausiai“. Puikumėlis! Matysim gerus kampus varžybose!

Kas įdomesnio BMW armijos fronte? Lauksim senų vilkų – Andriaus Miciūno su oranžiniu BMW E30/SR20DET, jau spėjusio šiemet pasiimti taurę Lenkijoje. Arūnas Atkočiūnas su V8 4.0 penktuku žiemą stipriai padirbėjo ties kėbulo ir važiuoklės atnaujinimu, tad jis dabar dar stipresnis. Paulius Jacina aka Free bei Andrius Šlajus aka Strim – E30 Turbo fanai. Pristatinėti jų nereikia, tad lauksim šių „patikrintų“ drifterių ir jų šou! Labai džiugina tai, jog į trasą ketina grįžti ir Gediminas Kryžius. Dar vienas 5 klasės BMW Fanas senai nematytas čempionate, bet visiems ilgiau besidomintiems Driftingo gyvenimu, jis turėjo įstrigti savo sugebėjimu slysti. Beje, Gediminas pažadėjo „šerti nevaikiškai“. Tuo net neverta abejoti! Dar daugiau BMW Power atveš LD metu į čempionatą pakliuvęs ir vienas naujas veidas – Vytautas Pekarskis (BMW E36). Sveikas būk priimtas ir sėkmės!

Aptarkime Nissan‘us ir Vilnių. Čia turime dvi pagrindines naujienas. Pirmoji – Evaldas Kovalenka ir D1 Sport team. Dabar tai vienas objektas, nes Efka prisijungė prie Kąstyčio Alekons aka Afi komandos. Žinant Evaldo aistrą driftui ir mokėjimą priversti mašiną važiuoti skersą, šis susijungimas tikrai padės jam pagaliau pradėti skinti pergales trasoje. Tuo tarpu Kąstytis Alekna, D1Sport „vadas“, tiesiog puikiai pasirodęs EEDC Round 1 Baltarusijoje (kvalifikacija antra vieta, „Tsuiso“ kovose eliminuotas K. Blušs ir 4 vieta), akivaizdu, jog turės, ką parodyti Kaune bei viso sezono metu.

Ar dar nepamiršot Donato Šiaulavičiaus geriau žinomo kaip XR‘as? Jau turbūt sklinda legendos apie jo „Skajų“, kurio vis dar teks palaukti. Kantrybės! Sezono atidaryme Urme S14 bus jo ginklas. Super bus matyti šią asmenybę po metų pertraukos!

Vienas iš teigiamiausių drifto atstovų Jaroslav Černiavskij savo garaže turėjo ypač darbingą žiemą. Auksines rankas konstruojant automobilius turintis žmogus iš “Street Car” savo S14 transformavo į ypač kovinę drifto mašiną. Visi jį palaiko ir laukia trasoj, kad galėtų „apšnekėti“ ir įvertinti gyvai. Jei ne Urme, tai Kovoje 2!

Ko gero tiek pagrindinių naujienų prieš 2010 sezono atidarymo Kovą. Ko nepaminėjom, nepykstam. Visus gerbiam ir visų laukiam Kaune!

Greičiau šeštadienis... greičiau tas svylančių padangų kvapas...