2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

"Shit load" of Dooriftooo savaitgalį

Sveiki atvykę į vasarą ir, geriausias būdas ją švęsti - Statyti Skersą. Ta proga dviejuose pasaulio galuose įvyko esminiai Drifto renginiai: Formula D Round 3 (JAV) ir D1GP 2010 Round 3 Fuji trasoje, Japonijoje. Kur buvo geriau?

FD 2010 Round 3 "The Gauntlet":



Antroji iš eilės Daijiro Yoshihara (Discount Tire / Falken Tire Nissan S13) pergalė. Finalas lygiai toks pat kaip ir praėjusiame etape. Daijiro ir vėl statė ir spaudė geriau nei jo komandos draugas "monstras" Vaughn Gittin, Jr. (Monster Energy / Falken Tires Ford Mustang). Pastarasis pajama podiumą jau trečią kartą šiame sezone, (1 vieta ir dvi antrosios vietos) ir tai reiškia, jog bendroje įskaitinėje lentelėje jis yra lyderis!




Mažajame finale kovėsi Darren McNamara (Falken Tires Saturn Sky) prieš du kartus Formula Drift Čempioną Tanner Foust (Rockstar Energy Drink Scion tC). Būtent šis draiver'is buvo kietesnis prieš egzotiškojo Saturn'o šoferį.



Nugalėtojas DY po pergalės žinoma buvo ypač patenkintas savimi ir savo team'u:
“I’ve got my mojo back!,” leptelėjo Daijiro Yoshihara. “Jausmas yra nerealus kai laimi dvi kovas viena po kitos. To nebūčiau padaręs be remėjų ir komandos pagalbos".

Sezonas bus tęsiamas Liepos 9-10 dienomis, ketvirtoje kovoje 'Throwdown', Evergreen Speedway trasoje.

Trumpai tiek, šokam į Japoniją!

Čia, Shizuoka prefektūroje, įvyko taipogi trečioji D1GP 210 Kova. Fuji trasa ypač greitai su "entry speed'ais" siekiančiais 200 km/h. Smarkokai!!!




Nuotraukoje finalo momentas: Yoichi Imamura (M7 Boss S15) vs Ken Numura (BLITZ ER34).


Imamura laimi antrą kartą šiais metais. 2009 DK nusiteikęs neužleisti pozicijų!


Daigo Saito (Toyota Chaser JZX100) liko 7-as, bet kvalifikacijoje jam neprilygo niekas. Saito surinko 99.96 taškus. Įdomu, iš kur tuos menkus 0.04 teisėjai sugebėjo "pavogti"? :)

Etape ir vėl buvo keli gaijin'ai : Paul Vlasblon (NL), Mike Pollard (US), Robbie Bolger (Australija).




Labiausiai iš jų išsyskyrė Paul'as.... ūgiu, bet ne driftu. Svetimi automobiliai, ribotas kiekis padangų tikrai nepridėjo šiem drifteriams sėkmės pasirodyti geriau. Kitą kartą bus geriau!