2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Driftingo sezonui pasibaigus – išvyka į Japoniją!




Vargu ar rasime bent vieną drifterį ar drifto faną, nekuriantį minčių sunaikinti padangų komplektą ten, kur gimė ši viena originaliausių ir gražiausių automobilių sporto šakų. Jap-Jap Japonija! Automobilių sporto ir jų tobulinimo rojus bei tikras autokultūros lopšys. Viena esminių vietų šioje šalyje yra EBISU 8 trasų kompleksas. Čia, tris kartus per metus vyksta neįtikėtini fokusai! Padangos laksto gabalais, benzinas ryjamas kibirais ir visi tiesiog šėlsta ant ratų. Vyksta non-stop „skerso statymas“ kiaurą savaitgalį – dvi dienas ir vieną naktį!

Apie tai rašyti nebūtų taip smagu, jei ne itin džiugus faktas, jog po dviejų metų pertraukos visame tame driftingo „baliuje“ vėl turėsime lietuvių! Pirmieji EBISU trasų asfaltą 2008 metais išbandė Drifto Karalius Timas Siminška bei Driftingo Čempionato prezidentas Tomas Gruzdys. 2010 lapkritį į Japoniją grįžta dvigubai daugiau tautiečių: Tomas Gruzdys, Tadas Lučkaitis 'pink drifter' JDM sostinės (Prienų) „meras“ Romas Tamulevičius bei Drifting.lt atstovas spaudai – Julius Denafas.

Veiksmas prasidės vos nuvykus! Nespėjus susivokti apie laiko juostų skirtumus, WDSC (World Drift Summit Conference & Competition) prasidės vienos dienos seminaru, kuriame bus kalbama driftingui aktualiais klausimais. 2008 metais Lietuva buvo viena iš WDSC steigėjų ir šiuo metu, dėka aktyvių ir profesionalių savo šalies drifterių, turi tvirtas pozicijas tarp visų World Drift Summit konferencijos narių. Tad visai šiai lietuvių komandai teks garbingas ir atsakingas reikalas: mūsų šalies vardu dalyvauti jau minėtoje Driftingo Konferencijoje (WDSC) bei tarptautinėse varžybose „Drift Nations Match“. Dalyvių kiekis yra apribotas iki 16 – po vieną atstovą iš kiekvienos WDSC šalies dalyvės. Visi jie „statys skersą“ su panašaus pajėgumo Team Orange drifto mokyklos automobiliais „West Short Course” trasoje. Top-4 vairuotojai bus pamalonint dar labiau: galimybe varžytis D1GP techninį lygį atitinkančiais Team Orange komandos automobiliais. Lietuvos drifto garbę gins Driftingo Čempionato dalyvis Tadas. Sėkmės jam!

Vienomis varžybomis viskas nesibaigs, nes Tadui teks garbė sudalyvauti pernai rudenį atsiradusioje naujoje lygoje G1GP - Gaijing Grand Prix. G1GP varžybas rengia ne kas kitas, o D1 organizacija – driftingo varžybų atitikmuo Formulei 1! Jose dalyvauja išskirtinai užsienio šalių drifteriai (ne japonai). Lapkričio 12-ąją vyks paskutinis šių varžybų 2010 sezono etapas, o dalyvių skaičius perkopė 60-ies ribą... Va čia tai bus! Oficialiems renginiams pasibaigus, stresui „nuimti“ - paskutinis šiais metais Autumn Drift Matsuri - padangų, „stataus kampo“ ir gero greičio festivalis. Ar gali kas būti kiečiau?

Kaip ir kiekvieną kartą vykstant Drift Matsuri, internetas tiesiog lūžta nuo foto ir video medžiagos. Autoritetingiausias auto kultūros portalas Speedhunters.com bus ten kartu su Japonijos Media atstovais ex-OPTION DVD komanda. Į Lietuvą tiesioginės karštos emocijos nuotraukų, video ir interviu pavidalu keliaus į driftingo draugų šaltinius: naujienų portalą 15min.lt, blog'ą statauskersą.lt bei socialinio tinklo FaceBook grupę 'StatauSkersą'. Kelionei pasibaigus 10 min video filmas bus parodytas per Sport1 TV , www.bangas.lt bei jau minėtuose tinklapiuose. Įdomiausi ir įspūdingiausi visos kelionės automobiliai bus aprašyti Gazas.lt Per4m Mag skiltyje.
Kelionės partneriai: 15min, DC Shoes, Autoplius.lt ir XtraRacing.