2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

WDSC 2010: Day 3 - "Gaijin Grand Prix"

Po trumpo relaxo pasibaigus Drift Nations Match, vėl rimtas reikalas - Gaijin Grand Prix 2010 sezono paskutinis etapas - varžybos skirtos vien tik užsieniečiams driveriams, atlėkusiems pašerti į Ebisu. Veiksmas - West Short Course (Nishi) trasoje, toje pačioje, kaip ir dieną prieš tai. Etapas buvo masiškiausias šiais metais - 65 dalyviai pasakė jog ŠERS!


Su tokiu kiekiu automobilių (tarp jų ne viena Missile lygio) atrodė, jog Drift Matsuri festivaliukas prasidėjo anksčiau laiko. Visa ta gauja drifterių buvo suskirstyta į pogrūpius, kuurie buvi išleidžiami į trasą ir tam tikrą laiką tiesiog šerdavo kaip tik sugebėjo geriau. Po to kitas pogrūpis, jam pabaigus - dar kitas. Taip vyko kvalifikacija.


Drifteriai statė, o apačioje įsitaisęs teisėjų ketvertas (iš kairės: Suzuki, Kuma, Suenaga ir R. Nishida) bandė atrinkti 16-ą labiausiai "suplyšusių" gaijinų.



Štai atskersuoja Tadas. Langai užniaukti - mafas ;) . Su šituo PS'u Fiestas jautėsi daug geriau, o be to ir Doggis sakė nesinervuot ir nebijot "nukillint" mašinos.


Pasinaudojęs šia galimybe, Tadas greitai atsikratė priekinio bamperio. IC nepažeistas - menki nuostoliai. Vadinasi, šeriam toliau! Baisiai jau daug gerų drifterių slydo kartu. Kai kurie iš jų labai jau nepikti kai nešeria, bet įsėdę į mašinas išlaisvina vidinę godzilą ir daryk tu jiem ką nori... Tad Fiestui į Tsuiso patekti šį kartą nepavyko, nors kaip pats sakė - labiausiai jis ir mėgsta driftinti ne vienas. Next time!



Vienas iš tų ramiakų Godzilų yra Chris DeJager - trečiojo etapo ir viso G1 GP sezono nugalėtojas. Japonijoje jau ne pirmus metus gyvenantis australas draugiškas, šypsosi, bet šeria - nenugalimai. Vien dėl drifto, jis paliko savo namus ir darbą Australijoje ir atvyko gyventi į Japoniją.


Chris'as veiksme (S14-as priekyje raudonais slenksčiais). Kuo skiriasi mokytis driftinti Japonijoje ir bet kur kitur? Atsakymas paprastas - Chrisas už pergalę G1GP gavo D1 licenziją. Pats pripažino, kad likęs gimtinej per tokį trumpą laiką nieko panašaus nebūtų pasiekęs.


Prizinis fondas. Cool ane? Kas neatiteko nugalėtojams, loterijos būdu keliavo į visų salėje buvusių rankas. Groo su Fiestu "laimėjo" aerodinaminius Team Orange sparnelius.


Kai laimingi!!! Jei tik pavyks juos užmontuoti ant Nissanų namie, bus respektas nuo kitų kai važiuos gatvėje!


Doggis pasiėmė tai, ko slaptai norėjo vos išvydęs, kas sudėta ant stalo - slėgio "gaugę".


"Kanibashiri" maikoną užskaitė ne tik Sleepis bet ir D1 čempas Daigo Saito. Matėsi, kad norėjo vieno ir jis! Dieną pabaigėm gyvulio pjaustymu lauke ant stalo ir jo kepimu ant žarijų. Mėsa nebloga, bet truputėlį Hubabuba...


Toliau - MAAATsuri!!!