2010 m. lapkričio 11 d., ketvirtadienis

WDSC 2010: Day 2 - "Drift Nations Match"


Rudeninė Ebisu West Short Course trasa nuotraukoje. Oranžinis S14'as parlekia nuo kalniuko ant kurio prasideda įskaitinė zona ir skersa mašina slysta žemyn. Vaizdo grožį atsiveriantį nuo tos kalvos perteikti turbūt trūksta foto skills'ų, bet viskas yra labiau nei "baisu": debesys įsirėmę į kalnus, nusidažę spalvoti medžiai, trasos posūkiai, pasvylančių padangų dūmeliai ir jokių neaiškių garsų tik drifto car'ų baubimas: tikras Statau Skersą ruduo!


Tokį štai gražų rudenį Tadas Lučkaitis aka Fiestas buvo tikras veiksmo dalyvis - rungėsi Drift Nations Match varžybose. Team Orange mokykliniais automobiliais susikovė 14 vairuotojų, tarp kurių trys Drift Ladies: Sumika Kubokawa (Japonija), Emily London (Škotija) ir Monica Burigo (Italija). Tarp vyrukų buvo galima rasti mums puikiai žinomus žmones: Maciej Polody (Lenkija) bei Federico Scerifo (Italija).


Pirmoji porinė kova. Fiestas traukia rankinį vos pakilęs į viršunę ir slysta tiesiai žemyn. Iš paskos kiprietis Nicolas Patak su S14...


Vis dar slysta, kampas geras, greitis irgi. Tadas pademonstruoja susikaupusią veido išraišką - driftina atsakingai!


Nusileidimas vyksta sklandžiai! Vis tik greičio Tadui norėjosi daugiau. Šis 180SX beveik stockin'is ir daug minkštesnis nei kad Lietuvoje palikta "pinkė". Tad slysti gana sunku...


Nusileidus apačion - transition'as. Sleepy nurodė persimetimą atlikti kaip įmanoma staigiau - daugiau taškų! Kiprietis ten vis dar kažkur gale: netoli, bet ir ne per arti, tad į kadrą nepapuola. Teisėjams paprašius pakartotinio važiavimo, viskas vyko labai panašiai, bet įvyko "spin'as" ir porinės dvikovos nugalėtoju tapo kiprietis Nicolas.


Nikola finale kapojosi su drifto šerifu Federico. Po dviejų "one more time" italas laimėjo!


Tado pirmoji kova Ebisu smarkiai neprisvilo: 9-oji vieta ir naujutėlis FIA homologuotas Bride sportinis "lopšys" tiesiai iš Kumakubo - san rankų! Sveikinimai ir nuo Statau Skersą!


Laiiimės pilnos kelnės! Iš Japonijos juk negrįš tuščiomis. Senoji sėdynė per du metus jau bus gerokai aptrinta - atsinaujinti pats metas!


WDSC 2010 dalyviai: drifto fanatikai iš Lietuvos, Italijos, Kipro, Japonijos, Pietų Afrikos, Bahreino, Lenkijos, Prancūzijos, Graikijos, Rusijos, Škotijos ir Portugalijos. Visus vienija noras statyti skersą!